Få bugt med algerne

Få bugt med algerne

juli 17, 2022 Slået fra Af Hans

Alger er noget som kommer og ødelægger manges haver efter vinteren. Her har der været masser af fugt, og det er lige hvad algerne kan lide. Så kommer der pludseligt et lag af lysegrønne alger og dækker havemøbler, fliser, tage, terrasser og meget mere.

Kom af med algerne i din have

Hvis du har alger hjemme ved dig, så ved du måske allerede, at de ikke bare lige er sådan til at få af igen. De sætter sig ordentlig fast helt inde i især træ. Så bliver havemøblerne grønne, og det kan være lige meget hvor meget du skrubber med sæbe og svampe, så kommer det ikke af igen. Men heldigvis er der hjælp at hente.

Der er nemlig algerens af flere forskellige slags, alt efter til hvor du skal bruge det. Det er specielt lavet til at komme af med algerne, og kan være til forskellige overflader. Der er noget algerens der mere specifikt lavet til træoverflader, noget der er til husfacader og tage, og noget der er algebehandling fliser, som er godt til at rense ens fliser med. Der er altså flere at vælge imellem, og forskellige mærker også.

Fordi der er flere forskellige, er der også forskel på hvordan de virker bedst. Noget algebehandling skal sidde et stykke tid før det virker, og noget kan vaskes af med det samme. Nogle gange kan det også være at det kræver at du skrubber lidt for at få det ordentligt af, og andre gange kan det ryge nemt og hurtigt af som du skyller rensen væk. Der er nogle blandinger som er egnet til både sten og fliser, så du kan bruge dem til begge dele.

Du kan også købe et helt sæt til fliserens, hvori der er en højtryksrenser, til at kunne rense fliserne igennem. Der er også professionel fliserens, og endda også fliseimprægnering til bagefter. Så du kan få et langvarigt resultat.

Miljøvenlige muligheder

Algerens er kemikalier som kan skade og være miljøforurenende. Det er en stor ulempe, da det oftest er steder udenfor at man renser for alger. Når man bruger rensen ude i sin have, og herefter skyller det væk igen, kan rensen skylles med vandet ned i jorden, i åer og så videre.

For ikke at beskadige miljøet er der heldigvis lavet miljøvenlige udgaver af algebehandling. Med disse er de godkendte til at være miljøvenlige, og du kan bruge det i din have med ren samvittighed.