Skab et flot værelse med naturen som tema

Skab et flot værelse med naturen som tema

april 17, 2022 Slået fra Af Hans

Står du og skal indrette dit værelse på ny? Det gælder om at lade dine interesser afspejle sig i indretningen, så du føler sig hjemme og godt tilpas i dine omgivelser. Interesserer du dig for naturen, er det et oplagt emne at give sig i kast med, for hvorfor ikke tage naturen med ind på værelset? I denne artikel vil du få gode tips til, hvordan du kan indrette et flot og harmonisk værelse med naturen som tema.

Skab din egen oase fra naturen på værelset

Naturen er noget, som mange forbinder med ro og idyl. Det er et sted, der står i stærk kontrast til den travle og digitaliserede hverdag. At tage naturen med ind på værelset kan være med at skabe et sted, hvor du kan trække dig tilbage og koble fra. Først og fremmest gælder det om at skabe et tema. Skal det være vand, bjerge, skov eller noget helt fjerde, der står i naturens tegn?

Møbler til værelset med god komfort og råt look

Sørg også for, at møblerne både yder en god komfort og samtidig passer ind i naturens tema. Designmæssigt kan du eksempelvis gå målrettet efter en seng osv. i naturtræ eller materialer, der ligner naturtræ. Derved er møblerne med til at skabe et råt look, der med den rette pyntning af rummet kan minde om skovens levende træer og farver, hvilket er langt fra det hvide og sterile, som går igen på mange værelser.

En god investering i din komfort er især valget af sengen. Der findes flere typer af senge, som passer godt ind på et ungdomsværelse:

  • Kontinentalseng
  • Boxmadras
  • Elevationsseng
  • Sovesofa

Der er stor forskel på, hvad man som person søger i en seng. Kontinentalsengen er opbygget af flere forskellige lag med fjedrer og madras, der giver en god liggekomfort. Det samme har elevationssengen, som dog har den ekstra luksus, at den kan ændre ligge- eller siddeposition. Boxmadrassen er en budgetvenlig seng, som stadig har en god komfort. Denne anvender man typisk en topmadras ovenpå. Dette kan man også på både kontinentalsenge og elevationssenge.

Skal ungdomsværelset se lidt mere modent og smart ud, kan en sovesofa være et oplagt valg. Her kan du forvandle dit værelse til en lille stue, når du ikke sover. Mange sovesofaer har også opbevaringsplads nedenunder, hvilket er yderst praktisk, når man skal have plads til alle sine ejendele på et værelse.

Dekorer værelset med elementer fra naturen

Et smart design kunne byde på tre lyse vægge og en mere vovet, mørk farve på den sidste væg. Dette vil give en hyggelig og beroligende stemning, der er ideel, når man skal sove. Her kan du fx sætte LED fyrfadslys op på en svævehylde, så man rigtig kan se flammen bevæge sig i den afdæmpede aftenbelysning.

Tag gerne dele fra naturen ind og brug disse som dekorationer. Det kan være sten med et specielt udseende, eller drivtømmer, som mange banker sammen til unikke kreationer. Det kn også være, at en væg skal dekoreres med fototapet, der forestiller en idyllisk mark, regnskoven eller hvilken oase, du har lyst til at bevæge dig ind i.