Tilbage til naturen

Tilbage til naturen

april 24, 2022 Slået fra Af Hans

Fælles front mod klimakatastrofen

Lad os komme tilbage til naturen, folkens!

Alt for længe har vi levet i et brug-og-smid-væk-samfund. Nu må det være slut med det. Klimakrisen er over os, og vi har allerede udledt alt for meget CO2 ud i atmosfæren. Det kan vi ikke være bekendt.

Et godt og klimavenligt valg

Jeg menstruerer hver måned og indtil for nylig har jeg brugt bind, og en hel masse af dem. Jeg bløder nemlig ret meget, når jeg menstruerer. Heldigvis har jeg fået øjnene op for menstruationskoppen, som man kan bruge igen og igen. Menstruationskopper er et godt valg. Det er nemlig et klimabevidst valg. Lad mig fortælle dig hvorfor. Vi bruger alt for mange ressourcer på at producere ting om og om igen, hvor vi i stedet kunne genbruge disse. Derfor skal vi i langt højere grad bruge genanvendelige produkter, så vi i fælles front kan komme tilbage til naturen og bekæmpe klimakatastrofen.

Hygiejne

Mange taler om vigtigheden af hygiejne. Det kunne jeg også tale stolpe op og stolpe ned om, men det vælger jeg ikke at gøre. Jeg stoler nemlig på din egen dømmekraft. Hvis du mener, at det er bedst for dig at undgå alt for mange produkter, så synes jeg virkelig ikke, jeg skal være den, der blander mig i det. Det eneste produkt, jeg vil anbefale dig som kvinde, er menstruationskoppen.

Der er virkelig mange miljømæssige fordele ved menstruationskoppen. Når man menstruerer bruger man ikke mindre end 12.000 hygiejneprodukter i løbet af sit liv, rent gennemsnitligt. De her ting bliver ofte pakket ind i plastic og er jo også til engangsbrug. Man sparer altså naturen for ret meget plastic ved at bruge en menstruationskop fremfor at bruge engangsprodukter såsom hygiejnebind eller tamponer, som også ofte er lavet af afbleget bomuld, der absolut ikke er godt for hverken din hud eller dine sartere dele ved kønsåbningen. Fremstillingen af afbleget bomuld presser også miljøet i fremstillingen. Derfor får menstruationskoppen min varmeste anbefaling.

Natur

Byens natur

De fleste af os bor i byerne nu. Vi kan godt komme til at føle os lidt fremmedgjorte over for naturen. I København, hvor jeg bor, har politikerne også besluttet sig til at inddrage Fælleden til boliger fremfor at lade den fri natur stå til glæde for planter, dyr og mennesker.

Lad os stå samme mod maskinerne

Her er min bøn til jer: Lad os stå sammen mod de maskiner, som tvinger os til at leve i en verden, hvor vi bliver fremmedgjorte for naturen. Jeg vil ikke være med til det længere, og nu, hvor de æder al naturen i byen op, så bliver jeg ikke i byen ret meget længere, men vi kan stå sammen imod denne udvikling og presse maskinerne ud af byen og få naturen tilbage til byen, sådan som Gud havde tænkt sig det.