På vandertur i udlandet: Alternativer til Den Franske Camino

På vandertur i udlandet: Alternativer til Den Franske Camino

maj 24, 2022 Slået fra Af Hans

Drømmer du om at tage ned og vandre den berømte tur, som de fleste kalder for Caminoen? Camino de Santiago er faktisk et helt netværk af vandreruter, og de fleste lader sig skræmme af, at man skal gå 800 kilometer. Dette er ikke nødvendigvis sandt, da du kan finde Camino ruter rundt i hele Europa. Den mest kendte, og som de fleste blot referer til som Caminoen, kaldes også Camino Francés, eller Den Franske Rute. Det er bl.a. denne rute, der er omkring 800 kilometer lang, og kan være særdeles udfordrende på både tid og terræn.

I dagens artikel har vi fokus på, hvordan du kan komme på vandretur i udlandet, og finde andre ruter end den franske rute. Vi forbliver dog på Caminoen.

Camino Portugués: Den næstmest kendte Camino

Har du ikke tid til at vandre den franske rute, eller lyder det som en for stor udfordring? Så kan det være, at Camino Portugués er noget for dig. Den officielle rute er omkring 630 kilometer lang, men rigtig mange vælger at starte i Porto, hvor man kan vælge imellem centralruten og kystruten. Centralruten er den mest almindelige, og denne er blot 230 kilometer lang. De officielle etaper er også kortere i den gennemsnitlige distance, og selvom terrænnet bliver udfordrende og du kommer på bjergvandringer, så er det stadig ikke lige så barsk som det du oplever på den franske rute.

Camino Portugués er rigtig godt skildret, og er også kendt som den næstmest kendte Camino. Dette gør den til et fantastisk alternativ, hvis du har lyst til at opleve både Portugal og Spanien. Fælles for de forskellige Caminoer er nemlig, at de alle slutter i den samme by i det Norlige Spanien, nemlig Santiago de Compostela.

13 Camino Ruter på den Iberiske Halvø

Der findes en lang række Camino ruter i hele Europa. De mest kendte ligger på den Iberiske halvø, men også her kan du finde en masse skjulte skatte. På hjemmesiden CaminoKing, hvor ruterne er fundet, kan du løbende læse lange og uddybende artikler om de forskellige ruter. Her er der en liste med 13 ruter du kan researche, hvis du vil finde den Camino rute, der passer bedst til dig og dine behov.

 1. Camino Francés
 2. Camino del Norte
 3. Camino Portugues
 4. Camino Primitivo
 5. Camino Inglés
 6. Via de la Plata
 7. Camino Finisterre-Muxía
 8. Camino de Madrid
 9. Camino Catalán
 10. Camino de Invierno
 11. Camino Mozárabe
 12. Camino de Levante
 13. Camino de Gran Canaria

Vi håber, at du fandt inspiration, og lærte hvor mange alternative ruter, der findes til Camino Francés. Tak fordi du læste med og Buen Camino!